Μεικτή εικόνα στις αγορές της Ευρώπης

Μεικτή εικόνα στις αγορές της Ευρώπης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπιες μεικτές τάσεις κινούνται την Τρίτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «αγνοώντας» την άνοδο της Ασίας, όπου επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας μετά τα καλύτερων των εκτιμήσεων κέρδη που παρουσίασε το β’ τρίμηνο η Citigroup.

Στην Ευρώπη, κατά τους αναλυτές, οι αγορές αναμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και την τοποθέτηση της Τζάνετ Γιέλεν της Fed -σήμερα στη Γερουσία και αύριο στην Επιτροπή της Βουλής- για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Τον περασμένο μήνα, η Γιέλεν  είχε αναφέρει ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμη και μετά τη διακοπή του προγράμματος στήριξης (με ποσοτική χαλάρωση), και παρά το γεγονός ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Στη Γερμανία, τα σημερινά στοιχεία για την επενδυτική εμπιστοσύνη εκτιμάται ότι θα δείχνουν κάμψη για τον Ιούλιο, με τον σχετικό δείκτη ZEW να μειώνεται στις 28,2 μονάδες από 29,8 που ήταν τον Ιούνιο.

Η εικόνα των κυριότερων δεικτών:

Λονδίνο – FTSE: +0,25%

Παρίσι – CAC+0,03%

Φρανκφούρτη – DAX: -0,06%

Μιλάνο – ΜΙΒ: -0,21%

Μαδρίτη – ΙΒΕΧ: -0,57%

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή