«Μετασεισμοί» από Πορτογαλία έριξαν τις αγορές

«Μετασεισμοί» από Πορτογαλία έριξαν τις αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποχώρηση έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας και ειδικότερα για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, στην οποία διαφαίνονται σημάδια κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας. Η δυσοίωνη είδηση συνδυάστηκε με την ανησυχία πως η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη βγει από την κρίση χρέους, την οποία αναζωπύρωσε τις τελευταίες ημέρες το γεγονός ότι η μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Πορτογαλίας κινδυνεύει να πτωχεύσει.

Οπως τόνισε σχετικά ο Κρίστιαν Σουλτζ, οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg, «η ανησυχία από τα προβλήματα πορτογαλικής τράπεζας και τα απογοητευτικά στοιχεία στη Γερμανία ενδέχεται να προοιωνίζονται περαιτέρω υποχώρηση της εμπιστοσύνης». Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν τα χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου με τους δείκτες ΙΒΕΧ 35 και FTSE MIB να κλείνουν με απώλειες 1,23% και 1,33% αντιστοίχως.

Παράλληλα, με απώλειες 1,03% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, με 0,65% ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης και με 0,53% ο FTSE 100 του Λονδίνου. Στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας υποχώρησε, άλλωστε, και το ευρώ, που κυμαινόταν αργά το βράδυ γύρω στα 1,3567 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή