6.500 απολύσεις στη Microsoft φέρνει η απορρόφηση της Nokia

6.500 απολύσεις στη Microsoft φέρνει η απορρόφηση της Nokia

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών Microsoft προγραμματίζει 6.500 απολύσεις, προχωρώντας στις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας της τελευταίας πενταετίας, καθώς σχεδιάζει να ενσωματώσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Nokia Oyj, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Η μείωση των θέσεων απασχόλησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, μπορεί να αφορά τη μονάδα της Nokia και τα τμήματα της Microsoft όπου υπάρχει επικάλυψη δραστηριοτήτων με αυτή, καθώς και στα τμήματα του μάρκετινγκ και του σχεδιασμού.

Μετά την απορρόφηση του κλάδου των κινητών τηλεφώνων της Nokia φέτος την άνοιξη, η Microsoft έχει 127.000 υπαλλήλους, πολύ περισσότερους από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της, Apple και Google. H Wall Street αναμένει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα να προχωρήσει στις πρώτες μεγάλες απολύσεις μετά το 2009. Η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, υπερβαίνοντας τις 5.800 μειώσεις θέσεων εργασίας το 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ναντέλα κυκλοφόρησε μία εγκύκλιο στους εργαζομένους υποσχόμενος να «ομαλοποιήσει την οργάνωση και να προωθήσει πιο σφιχτές διαδικασίες στην επιχείρηση», αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις ευρύτερα αναμενόμενες περικοπές θέσεων εργασίας στην εταιρεία. Ο Ναντέλα σημείωσε ότι θα αναφερθεί στα οργανωτικά και οικονομικά θέματα για το νέο οικονομικό έτος, που άρχισε από την 1η Ιουλίου, με την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 22 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή