Έντονη άνοδος στις αγορές της Ευρώπης

Έντονη άνοδος στις αγορές της Ευρώπης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετα με την Ασία όπου δεν υπήρξε καμία σχεδόν αξιοσημείωτη αντίδραση στα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λαμβάνουν θετικά μηνύματα, καθώς στις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες κινούνται ανοδικά, και μάλιστα εντείνοντας την άνοδό τους το μεσημέρι – με κέρδη έως και 1,80% στο Μιλάνο.  

Το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη αναπτύχθηκε κατά 7,5% το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι 7,4% το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με τους στόχους του Πεκίνου, και επιβεβαιώνοντας  τις εκτιμήσεις για βελτίωση του οικονομικού κλίματος το β’ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 12,4% τον Ιούνιο, ενώ και η βιομηχανική παραγωγή έκανε άλμα 9,2%.

Στις ΗΠΑ, η Τζάνετ Γιέλεν της Fed ανέφερε ότι η οικονομία χρειάζεται ακόμη στήριξη, ενώ άλλη έκθεση της Fed εκτιμά ότι αρκετές μετοχές των κλάδων κοινωνικών μέσων και βιοτεχνολογίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπερτιμημένες. Στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που αναμένονται σήμερα εκτιμάται ότι θα δείχνουν μικρότερη άνοδο τον Ιούνιο σε ποσοστό +0,3%, έναντι 0,6% του Μαΐου.

Η εικόνα των κυριότερων δεικτών:

Λονδίνο – FTSE: +0,90%

Παρίσι – CAC+1,38

Φρανκφούρτη – DAX: +1,20%

Μιλάνο – ΜΙΒ: +1,80%

Μαδρίτη – ΙΒΕΧ: +1,32%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή