Online αγοραπωλησίες έργων τέχνης μέσω Sotheby’s και eBay

Online αγοραπωλησίες έργων τέχνης μέσω Sotheby’s και eBay

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμαχία συγκροτούν στην επικερδή διεθνή αγορά έργων τέχνης ένας παλαιός και εδραιωμένος παίκτης με έναν νεότερο. Πρόκειται για τον οίκο δημοπρασιών έργων τέχνης Sotheby’s και τον ηλεκτρονικό οίκο γενικών δημοπρασιών eBay. Στόχος της συνεργασίας τους είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για αγορές και πωλήσεις έργων τέχνης, η οποία εκτιμάται πως θα αυξήσει τις συναλλαγές αυτές κατά 25% σε ετήσια βάση μέσα στα επόμενα χρόνια. Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας τοποθετείται τον Σεπτέμβριο και θα δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης της εκάστοτε δημοπρασίας του Sotheby’s μέσω ειδικής κατηγορίας της eBay ανεξάρτητα με τον τόπο διεξαγωγής της – Χονγκ Κονγκ, Παρίσι, Λονδίνο κ.λπ. Σταδιακά, οι περίπου 145 εκατομμύρια χρήστες της eBay θα μπορούν να τοποθετούν στο καλάθι αγορών τους από έργα του Πικάσο έως συλλεκτικά κρασιά, χειροποίητα περσικά χαλιά, μέχρι και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δύο οίκοι είχαν αποπειραθεί να συνεργαστούν και το 2002. Σήμερα, όμως, οι εκπρόσωποί τους δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της συμμαχίας τους. Κι αυτό, γιατί θεωρούν πως η αγορά πλέον έχει ωριμάσει αρκετά κατά τα τελευταία χρόνια. Πάντως, λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν έχουν δοθεί. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο οίκος Sotheby’s θα καταβάλει στον οίκο eBay μία προμήθεια για κάθε πώληση, η οποία θα διενεργείται μέσω του ιστοτόπου του. Οσο για τον εξίσου ισχυρό και ανταγωνιστικό οίκο δημοπρασιών έργων τέχνης του Christie’s, απαντά ως εξής: προχωρεί σε μία σοβαρή επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αφορά την ανανέωση του σχεδιασμού της ιστοσελίδας του, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, καθώς και τη διεξαγωγή αποκλειστικά διαδικτυακών δημοπρασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή