Ρωσία: Οικονομικοί τριγμοί από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Ρωσία: Οικονομικοί τριγμοί από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής τράπεζας VTB δήλωσε σήμερα ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία είναι ανάρμοστες και προειδοποίησε για εν δυνάμεις καταστροφικές συνέπειες για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

«Ασφαλώς οι κυρώσεις αυτές είναι ανάρμοστες και ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα ούτε στις νομικές προδιαγραφές των υφιστάμενων διεθνών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της τραπεζικής», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο Αντρέι Κόστιν, η τράπεζα του οποίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας.

«Πιστεύω ότι αν δεν λάβουμε μέτρα για να σταματήσουμε τέτοιες μονομερείς ενέργειες, μπορεί να δούμε συνέπειες καταστροφικές για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι τιμές των μετοχών έπεσαν σήμερα στη Μόσχα μετά την ανακοίνωση των νέων αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων. Ο δείκτης MICEX των συναλλαγών σε ρούβλια σημείωσε πτώση 2,5% κατά τις πρώτες συναλλαγές.

Οι μετοχές της Rosneft σημείωσαν πτώση κατά 6% μέσα σ' ένα λεπτό από την έναρξη των συναλλαγών, ενώ αυτές της Novatek, της δεύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου, σημείωσαν πτώση κατά 5,5%.

Η ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση κατά 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή