Σε πτώση το χρηματιστήριο της Μόσχας

Σε πτώση το χρηματιστήριο της Μόσχας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο άρχισε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Μόσχας με τους δείκτες του να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα, την επομένη της συντριβής αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι και μετά την ανακοίνωση της εφαρμογής των νέων κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) και RTS (συναλλαγές σε δολάρια) υποχωρούν εκ νέου κατά 1,67% και 2,23% αντίστοιχα.

Το ρούβλι καταγράφει πτώση και διαμορφώνεται στα 35,1 ρούβλια ανά δολάριο και 47,5 ρούβλια ανά ευρώ.

Η μετοχή της Aeroflot, της πρώτης ρωσικής αεροπορικής εταιρίας, καταγράφει πτώση 2,97% και διαμορφώνεται στα 55,60 ρούβλια, μετά την απόφασή της να περιορίσει ένα μέρος των πτήσεών της προς την Ουκρανία.

Οι χρηματιστηριακοί κύκλοι ανησυχούν επίσης για τις νέες κυρώσεις που αποφασίστηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Η μετοχή του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft υποχωρεί κατά 1,49% στα 230,22 ρούβλια. Ο όμιλος Rosneft είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες που πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αναχώρησε από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, πιθανόν επλήγη από πύραυλο και συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή του τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών, προκαλώντας τον θάνατο 298 ανθρώπων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή