Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων στην Ουκρανία και του πολλαπλασιασμού των εκκλήσεων για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών την περασμένη εβδομάδα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,5% στις 1.355,84 μονάδες, ενώ ακόμη μεγαλύτερη πτώση, 0,9%, κατέγραψε ο δείκτης της Ευρωζώνης Euro STOXX 50. H σύγκρουση στην Ουκρανία πλήττει ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του ισχυρού ευρώ.

Πλήγμα δέχτηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Peugeot να υποχωρεί κατά 3,7% αφότου ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των πωλήσεών της στη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική-Μέση Ανατολή. Ωστόσο και η μετοχές των Fiat και Renault υποχώρησαν κατά περισσότερο από 1% παρα το γεγονός ότι ανέφεραν αύξηση των πωλήσεων στις περιφερειακές αγορές της Ευρώπης. Η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία έπληξε και τη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,17% στις 17.071,35 μονάδες λίγη ώρα πριν από το κλείσιμο και τον S&P 500 να χάνει το 0,14% της αξίας του και να κυμαίνεται στις 1.975,31 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή