Ευρώ: Υποχώρηση σε χαμηλά 8μήνου έναντι του δολαρίου

Ευρώ: Υποχώρηση σε χαμηλά 8μήνου έναντι του δολαρίου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου και σχεδόν διετίας έναντι της στερλίνας, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τις βαρύτερες κυρώσεις στη Ρωσία και την πιθανή επίπτωσή τους στην εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης κράτησαν τους επενδυτές μακριά από το ενιαίο νόμισμα.

Το ευρώ υποχώρησε στα 1,3455 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013, ενώ οι επενδυτές θεωρούν ότι θα καταγράψει περαιτέρω απώλειες τις επόμενες ημέρες.

Σε σχέση με τη στερλίνα, το ευρώ διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 78,83 που είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2012. «Υπάρχει ευρύτερη πίεση στο ευρώ και υπάρχουν μία σειρά από παράγοντες που οδηγούν σε αυτή.

Η Ευρώπη είναι άμεσα εκτεθειμένη, μέσω του εμπορίου, στη Ρωσία – ιδιαίτερα η Γερμανία – και συνεπώς οι κυρώσεις θα μπορούσαν να έχουν δυνητικά αρνητική επίπτωση στο ευρώ», δήλωσε ο Ίαν Στέναρντ, υπεύθυνος στρατηγικής για τα νομίσματα στη Morgan Stanley.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή