Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η ανησυχία για τους γεωπολιτικούς κινδύνους επισκιάστηκε από τα στοιχεία που φέρουν τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης να αναπτύσσονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι αγορές Μιλάνου και Μαδρίτης με τους δείκτες FTSE MIB και IBEX να κλείνουν με κέρδη 2,04% και 1,89% αντιστοίχως. Με άνοδο 0,78% έκλεισε και η αγορά του Παρισιού και με 0,42% ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης.

Η είδηση περί της επιταχυνόμενης ανάπτυξης έδωσε ώθηση στο ευρώ, που ανέκαμψε στα 1,3465 δολάρια το απόγευμα από τα χαμηλά οκταμήνου στα οποία είχε υποχωρήσει στην αρχή της συνεδρίασης. Το δολάριο, πάντως, ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα μιας και πλέον εβδομάδας, στα 101,80 γιεν. Με άνοδο άνοιξε, άλλωστε, και η Wall Street καθώς είχε προηγηθεί η είδηση πως οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ βρίσκονταν την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2006. Σημειωτέον πως, όταν διέρρευσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά ρωσικών τραπεζών, σημείωσε περαιτέρω άνοδο το κόστος ασφάλισης των ρωσικών ομολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή