Ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες «ξεκολλώντας» από τα χαμηλά τριμήνου που είχαν φτάσει την περασμένη εβδομάδα. Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη βελτιώνεται μετά την παρέμβαση της πορτογαλικής κεντρικής τράπεζας για τη διάσωση της Banco Espirito Santo με 4,9 δισ. ευρώ και με ζημίες στους ομολογιούχους, που όμως καθησυχάζει τις αγορές. Θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία, η Novo Banco, στην οποία θα μεταφερθεί το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της Banco Espirito Santo. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχασαν 1,2 τρισ. δολάρια σε αξία, λόγων των ανησυχιών τόσο για την πορτογαλική τράπεζα όσο και για την επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής.

Σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάμψη του κλίματος στις 9,0 μονάδες τον Αύγουστο, από 10,1 τον Ιούλιο.

 

Η εικόνα των κυριότερων δεικτών:

Λονδίνο – FTSE: +0,09%

Παρίσι – CAC+0,37%

Φρανκφούρτη – DAX: -0,04%

Μιλάνο – ΜΙΒ: +0,52%

Μαδρίτη – ΙΒΕΧ: +0,22%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή