Προειδοποιεί ο Ολάντ για “κίνδυνο αποπληθωρισμού” στην Ευρώπη

Προειδοποιεί ο Ολάντ για “κίνδυνο αποπληθωρισμού” στην Ευρώπη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι υπάρχει "ένας πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη", σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λε Μοντ.

"Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη: στη Γαλλία, ο πληθωρισμός δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. "Ενώ η χαμηλή ανάπτυξη έχει επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα, ο χαμηλός πληθωρισμός έχει επίσης αρνητικές συνέπειες, τόσο στα έσοδα όσο και στο χρέος", συνέχισε.

"Πολλά θα εξαρτηθούν από την ισοτιμία του ευρώ που έπεσε τις τελευταίες ημέρες, όμως πολύ λίγο. Η Μπούντεσμπανκ έχει συνείδηση του προβλήματος αυτού, όπως δείχνει η επιθυμία της για αύξηση των μισθών στη Γερμανία κατά 3%. Όσο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Ξέρω ότι το εξετάζει", διαβεβαίωσε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή εμφανίστηκε επίσης ανήσυχος για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, σημειώνοντας ότι "σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός υποχωρούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε".

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι αναμένει από τη Γερμανία να βοηθήσει περισσότερο την ανάπτυξη. "Τα εμπορικά πλεονάσματά της και η οικονομική της κατάσταση της επιτρέπουν να επενδύει περισσότερο. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να παραχωρήσει η Γερμανία στη Γαλλία και την Ευρώπη", εξήγησε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή