Εστιατόρια στη Ρωσία ανοίγει ο Ντεπαρντιέ

Εστιατόρια στη Ρωσία ανοίγει ο Ντεπαρντιέ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιχειρηματικές κινήσεις στον χώρο της γαστρονομίας στη Ρωσία προσανατολίζεται ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Πρόκειται να ανοίξει σταδιακά τρία γαλλικά εστιατόρια. Ο Γάλλος ηθοποιός απέκτησε προ 20μήνου τη ρωσική υπηκοότητα, αφότου εγκατέλειψε τη Γαλλία ως μόνιμη κατοικία του. Βασικός λόγος, ο οποίος  τον ώθησε σε αυτήν την απόφαση, ήταν η φορολογία του 75% για τους Γάλλους εκατομμυριούχους. Στη Ρωσία ισχύει η οριζόντια φορολόγηση του 13% για όλους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποκάλυψε ότι το πρώτο εστιατόριό του θα έχει το όνομα «Ζεράρ», θα προσφέρει γαλλική κουζίνα κυρίως, χωρίς να αποκλείονται και τα ρωσικά πιάτα, και θα βρίσκεται στη Μόσχα. «Εκεί θα μπορεί κανείς να βρει το απλό φαγητό, που μου αρέσει» είπε ο ίδιος.Ο διάσημος ηθοποιός, βέβαια, έχει ήδη εμπλακεί με το επιχειρείν της γαστρονομίας. Διαθέτει τρία εστιατόρια στο Παρίσι, καθώς και μία σειρά με μπιστρό και μπρασερί στο Βέλγιο. Τον Οκτώβριο επίκεινται τα εγκαίνια του πρώτου εστιατορίου στη Μόσχα. Θα ακολουθήσει το δεύτερο την άνοιξη του 2015 στην Αγία Πετρούπολη και αμέσως μετά το τρίτο στην επαρχιακή πόλη Σαράνσκ, όπου και πολιτογραφήθηκε Ρώσος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Οπως σημειώνει ο Γάλλος ηθοποιός, «η γαλλική κουζίνα δεν έχει γίνει γνωστή στη Ρωσία και με ενδιαφέρει να τη μάθουν όλοι όσοι ξέρουν να απολαμβάνουν το φαγητό, όχι μόνον όσοι τρώνε, για να φάνε».

Στη Μόσχα υπάρχει ήδη μία αλυσίδα γαλλικών μπιστρό, στην οποία συχνάζουν άνθρωποι της τέχνης, δημοσιογράφοι και διαφωνούντες με την πολιτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, τον οποίο το Κρεμλίνο υποδέχθηκε με ενθουσιασμό, δηλώνει φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, δεν κρύβει τον θαυμασμό του. «Αυτός ο άνθρωπος κάνει ό,τι κάνει για τη Ρωσία», είχε δηλώσει ο Ντεπαρντιέ. Πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στον τόπο παραθερισμού του. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στον Γάλλο ηθοποιό για την ιστορία της οικογένειάς του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. O πατέρας του προέδρου είχε τραυματιστεί στην πολιορκία του Λένινγκραντ. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμμετείχε σε γαλλορωσική κινηματογραφική παραγωγή, όπου είχε τον ρόλο του Ρασπούτιν, ενώ τον Μάρτιο διαφήμισε σειρά ελβετικών ρολογιών με την επωνυμία «Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή