Αναταράξεις στις αγορές της Ε.Ε. λόγω κρίσης με Ρωσία

Αναταράξεις στις αγορές της Ε.Ε. λόγω κρίσης με Ρωσία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά έκλεισαν και χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης με τη Ρωσία, ενώ και η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 1% στις 9.038,97 μονάδες, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση στο Παρίσι όπου ο δείκτης CAC 40 έχασε το 1,36% της αξίας του και έκλεισε στις 4.149,83 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο DAX έχει υποχωρήσει κατά 10% από το επίπεδο ρεκόρ όπου είχε βρεθεί στις αρχές Ιουλίου. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε και αυτός κατά 0,58% και έκλεισε στις 6.597,37 μονάδες. Την ίδια στιγμή το ευρώ εξακολουθούσε να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3348.

Η απόδοση των γερμανικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησε σε νέο επίπεδο ρεκόρ, 1,069%, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια. Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.300 δολάρια και χθες το βράδυ διαπραγματευόταν στα 1.311,60 δολάρια η ουγγιά. Παρά το ανοδικό άνοιγμα η Wall Street γρήγορα βρέθηκε να υποχωρεί, καθώς η ανησυχία σχετικά με τη Ρωσία αντιστάθμισε πλήρως τα νέα για μείωση των αιτήσεων για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,25% όσο και ο Dow Jones.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή