Kinder Morgan: 44 δισ. για την εξαγορά μεριδίων που κατέχουν επενδυτές

Kinder Morgan: 44 δισ. για την εξαγορά μεριδίων που κατέχουν επενδυτές

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία εξαγοράς των μεριδίων που κατέχουν επενδυτές στις επιχειρήσεις της προχωρεί η βορειοαμερικανική Kinder Morgan, η οποία έχει υπό την κατοχή της δίκτυο αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου μήκους 80.000 μιλίων και 180 τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης. Στόχος της είναι να διαθέσει για τον λόγο αυτόν 44 δισ. δολάρια. Τα σχετικά αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, παρατηρώντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο της ενέργειας διεθνώς. Μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση θεωρείται -χωρίς να έχει υπερσκελιστεί ακόμα- η εξαγορά της Mobil από την Exxon αντί 74, 5 δισ. δολαρίων το 1999. Ενας από τους ευνοϊκούς παράγοντες για τέτοιες αποφάσεις είναι το ζωηρό ενδιαφέρον για τις προοπτικές στην παραγωγή σχιστολιθικών υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής της Kinder Ρίτσαρντ Κάιντερ διευκρίνισε ότι θα χρησιμοποιήσει τις μετοχές του νεοαναδειχθέντος ομίλου υπό τη μορφή νομίσματος για περαιτέρω επενδύσεις και εξαγορές. Επίσης, τόνισε τα εξής: οι μέτοχοι στις τρεις ξεχωριστές εισηγμένες εταιρείες Kinder Morgan Energy Partners, Kinder Morgan Management και El Paso Pipeline Partners θα λάβουν έναν συνδυασμό ρευστού και μετοχών της Kinder Morgan για τα μερίδιά τους. Η τιμή της μετοχής θα υπολογιστεί με προσαύξηση 12%-16,5% επί του κλεισίματος της Παρασκευής. Οι τρεις εταιρείες τελούν υπό τον έλεγχο της Kinder Morgan και τα διοικητικά τους συμβούλια έχουν ψηφίσει υπέρ της εξαγοράς μεριδίων. Η αύξηση της παραγωγής σε σχιστολιθικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ έχει μετασχηματίσει το ενεργειακό τοπίο. Οι προδιαγραφές για επενδύσεις στις εξειδικευμένες υποδομές, ώστε να εξορυχθούν τα εν λόγω κοιτάσματα ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας. Τέλος, αναφορικά με την ιδιοκτησιακή δομή του ομίλου Kinder Morgan, ο συνδυασμός ταμειακών ροών σε μία και μόνη εταιρική δομή θα περιορίσει το κόστος χρηματοδότησης του χρέους, όπως αναφέρουν οι FT. Ο ιδρυτής Ρίτσαρντ Κάιντερ δεσμεύτηκε να αυξήσει 16% το μέρισμα το προσεχές έτος και 10% ετησίως έως και το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή