Υποχώρησε στο 7% η ανεργία στον Καναδά

Υποχώρησε στο 7% η ανεργία στον Καναδά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεργία στον Καναδά μειώθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο στο 7%, καθώς προσετέθησαν μόλις 200 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε χθες η Statistics Canada, η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Αν και το ποσοστό αυτό εμφανίζεται βελτιωμένο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν η ανεργία ανερχόταν στο 7,1%, η πτώση οφείλεται στη μείωση του αριθμού των προσώπων που ζητούν εργασία.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται στους εργαζομένους άνω των 55 ετών, καθώς σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία η απασχόληση συνεχίζει να φθίνει.

Ωστόσο η κατάσταση χαρακτηρίζεται πιο ευνοϊκή για τους νέους εργαζόμενους (15-24 ετών), καθώς προστέθηκαν 17.000 θέσεις εργασίας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Αυτό πάντως δεν συνέβαλε ώστε να υποχωρήσει το ποσοστό ανεργίας των νέων, το οποίο ανέρχεται στο 13,2%.

Οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο στον Καναδά αφορούν τους κλάδους της παιδείας, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας. Αντιθέτως η απασχόληση υποχώρησε περισσότερο στους κλάδους των κατασκευών και της υγείας.

Σε ετήσια βάση, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 115.000 θέσεις, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές είναι θέσεις μερικής απασχόλησης και δεν καταγράφηκε αύξηση του συνόλου των εργατοωρών σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013.

Σε μηνιαία βάση, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 59.700, ενώ αντιθέτως οι θέσεις μερικής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 60.000.

Στον Καναδά καταγράφονται 1,3 εκατ. άνεργοι, γεγονός το οποίο καταδεικνύει μια οικονομία, η αναπτυξιακή ορμή της οποίας μοιάζει να έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.

Η Τράπεζα του Καναδά, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ανακάμψει η καναδική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή