«Ενεση» από τις προμήθειες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 32% των εσόδων από προμήθειες που έλαβαν από τις αρχές της χρoνιάς οι επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ προέρχεται από τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Η εξέλιξη αυτή καταγράφει και την ολοένα μεγαλύτερη ισχύ των κεφαλαίων στη Γουόλ Στριτ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες το τελευταίο επτάμηνο απεκόμισαν σε επενδυτικά έσοδα 20,4 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. δολάρια κατεβλήθησαν από τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Με τα στοιχεία αυτά, τα προαναφερθέντα κεφάλαια τείνουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία για τις τράπεζες από εκείνη στο αποκορύφωμα του πυρετού των εξαγορών το 2007. Τότε, από τις επενδυτικές προμήθειες/έσοδα των τραπεζών το 24% προερχόταν από τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Οι προμήθειες αυτές έχουν μεγάλη σημασία σήμερα για τα πιστωτικά ιδρύματα, των οποίων ορισμένες κάποτε κερδοφόρες δραστηριότητες δέχονται πιέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή