Γερμανικός ιός έπληξε το ευρώ και τις αγορές

Γερμανικός ιός έπληξε το ευρώ και τις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διολίσθηση του ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον εννέα μηνών στα 1,3336 δολάρια και υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών προκάλεσε χθες η είδηση πως το οικονομικό αίσθημα στη Γερμανία έχει κάνει «βουτιά» εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και των συνεπακόλουθων επιπτώσεων στη γερμανική οικονομία. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν με το Brent να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών κοντά στα 103 δολάρια το βαρέλι, καθώς η πλούσια παραγωγή στη Βόρεια Αμερική υπερκάλυψε την ανησυχία για την εντεινόμενη βία στο Ιράκ.

Ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε τον δείκτη XETRA DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης σε πτώση 1,21% ήταν ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του γερμανικού ινστιτούτου ZEW που υποχώρησε τον Αύγουστο στις 8,6 μονάδες από τις 27,1 του Ιουλίου, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2012. Εχει προηγηθεί πτώση των γερμανικών εξαγωγών στη Ρωσία κατά περίπου 15% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Ετσι έκλεισαν με πτώση 0,85% ο CAC 40 της Γαλλίας και 0,23% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Η ανησυχία για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία επανέφερε σε ανοδική πορεία τον χρυσό που βρισκόταν πάνω από τα 1.315 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή