Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλά 10 εβδομάδων συμπίεσε χθες τη στερλίνα η είδηση πως υποχωρεί η ανεργία στη Βρετανία σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας που επικαλούμενη τις αναιμικές αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων απομάκρυνε κάθε προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων πριν από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Ετσι η στερλίνα κυμαινόταν χθες στα 1,6695 δολάρια και στα 1,2491 ευρώ. Η ίδια είδηση, πάντως, ενέπνευσε αισιοδοξία στους επενδυτές με αποτέλεσμα τη γενικευμένη άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, με τον δείκτη XETRA DAX της Φρανκφούρτης να σημειώνει τη μεγαλύτερη κλείνοντας με κέρδη 1,43%. Με κέρδη 0,78% και 0,62% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, οι δείκτες CAC 40 της Γαλλίας και FTSE MIB του Μιλάνου, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,37%.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, παρά τη συνεχιζόμενη ένταση στο Ιράκ οι τιμές του παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα αν και σημείωσαν ελαφρά ανάκαμψη χθες. Η τιμή του Brent κινήθηκε σε επίπεδα γύρω στα 103,37 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει μερικές ώρες νωρίτερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών, ενώ το αργό κυμαινόταν σε επίπεδα γύρω στα 97,05 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή