Σύντομα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε μείωση συντάξεων η πορτογαλική Δικαιοσύνη

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας απέρριψε ένα από τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό και επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ το 2015, ώστε να συνεχιστούν οι περικοπές στις συντάξεις μέσω μιας νέας φορολογικής εισφοράς. Πάντως, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας της Ιβηρικής ενέκρινε τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων λειτουργών ώς τα τέλη του 2015, κρίνοντας ωστόσο ότι θα είναι αντισυνταγματική η συνέχισή τους μετά το 2016. Ωστόσο, η κεντροδεξιά κυβέρνηση θα μπορέσει να επαναφέρει από τον Σεπτέμβριο τη μείωση μισθών από 3,5% ώς 10% για όσους δημοσίους υπαλλήλους αμείβονται με 1.500 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το πλεόνασμα στο εμπόριο αγαθών της Ευρωζώνης με τον υπόλοιπο πλανήτη εκτινάχθηκε στα 16,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, σε σύγκριση με πλεόνασμα 15,4 δισ. ευρώ τον Μάιο και 15,7 δισ. τον Ιούνιο 2013. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 3% στο 12μηνο και οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2%. Οι εξαγωγές προς την Ρωσία ήταν μειωμένες 14% στο έτος έως τον Μάιο σε σύγκριση με πέρσι, ενώ οι εισαγωγές ήταν μειωμένες 7%.

Συνεργασία Ντουμπάι – Κορέας

Το Ντουμπάι και η Νότιος Κορέα ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στη χρηματοδότηση επενδύσεων, σε μια κίνηση που επιβεβαιώνει τον ρόλο του εμιράτου ως επιχειρηματικού «βατήρα» για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Investment Corporation of Dubai, κρατική holding εταιρεία του εμιράτου, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Export-Import Bank of Korea, τον επίσημο φορέα εμπορίου της Νοτίου Κορέας.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κατασκευαστές στις ΗΠΑ

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στον οικοδομικό κλάδο της αμερικανικής οικονομίας βελτιώθηκε αισθητά τον Αύγουστο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Home Builders, σε συνεργασία με τη Wells Fargo, ο δείκτης οικοδομικής δραστηριότητας αυξήθηκε δύο μονάδες, στις 55. Κάθε κίνηση άνω των 50 μονάδων υποδεικνύει ότι οι κατασκευαστές είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των πωλήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή