Κομισιόν: Χαιρετίζει την απόφαση της Βουλγαρίας να «παγώσει» το έργο του South Stream

Κομισιόν: Χαιρετίζει την απόφαση της Βουλγαρίας να «παγώσει» το έργο του South Stream

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την απόφαση της Βουλγαρίας να «παγώσει» το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream έως ότου αυτό να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δήλωσε η Μαρλέν Χόλζνερ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για την Ενέργεια Επίτροπου Γκίντερ Έτινγκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε τα νέα από τη Σόφια, σύμφωνα με τα οποία η Βουλγαρία αναστέλλει όλες τις δραστηριότητες στο έργο του South Stream, περιμένοντας τις διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε η κ. Χόλζνερ, είναι έτοιμη να συζητήσει με τις βουλγαρικές αρχές για το θέμα, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι το έργο βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εταιρεία του έργου South Stream Bulgaria αναστέλλει την ανάθεση και υπογραφή των συμφωνιών σε σχέση με την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου που θα διατρέχει το βουλγαρικό έδαφος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η εταιρεία διενεργούσε προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για το έργο, σε συμμόρφωση με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το 50% της South Stream Bulgaria ανήκει στην Bulgarian Energy Holding και το υπόλοιπο στη ρωσική εταιρεία Gazprom.

Εξάλλου σε ανακοίνωση της Bulgarian Energy Holding (ΒΕΗ) αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει ενημερώσει την Gazprom και τους εκτελεστικούς διευθυντές της South Stream Bulgaria για την αναστολή των δραστηριοτήτων του έργου μέχρι την τελική διευκρίνιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία για την ανάθεση της σύμβασης για το σχεδιασμό έργων, προμηθειών και κατασκευών, καθώς και συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή