Ενδιαφέρον της Ryanair για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών

Ενδιαφέρον της Ryanair για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις με την κυπριακή κυβέρνηση για την πιθανή εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Οπως δήλωσε ο ίδιος στο Δουβλίνο, το ενδιαφέρον της Ryanair για τον κυπριακό αερομεταφορέα παραμένει ζωντανό.

Η δήλωση του κ. Ο’ Λίρι ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης, καθώς τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στην Κύπρο πως η εταιρεία του δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών και ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ύστερα από προτροπή της κυπριακής κυβέρνησης. Μάλιστα τότε είχε υποστηρίξει ότι δεν ενδιαφέρεται, επειδή αυτός που θα αποκτήσει την εταιρεία θα κληρονομήσει τεράστια προβλήματα, όπως είναι οι υποχρεώσεις για τα συνταξιοδοτικά Ταμεία των εργαζομένων, οι ζημιές καθώς και περίπου 100 εκατ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις. Το εάν πράγματι άλλαξε γνώμη ή πρόκειται για ένα ακόμη παιχνίδι του κ. Ο’ Λίρι είναι άγνωστο. Πάντως, ανέφερε πως η όποια συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση θα είναι μικρή σε σχέση με την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της Ryanair.

Εξήγησε, παράλληλα, ότι σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διατηρήσουν την επωνυμία τους και θα λειτουργούν με πιστοποιητικό ξεχωριστού αερομεταφορέα από τη Ryanair.

Ο κ. Ο’ Λίρι συμπλήρωσε ότι υπό το σχέδιό του ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 3 εκατομμύρια τον χρόνο από τις 600.000, αλλά δεν έδωσε περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες.

Η Ryanair είναι μεταξύ των 20 ομίλων, οι οποίοι τον περασμένο μήνα κατέθεσαν μη δεσμευτικές προτάσεις ενδιαφέροντος για την αεροπορική εταιρεία, η οποία ελέγχεται από το κυπριακό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία πώλησης της Cyprus Airways βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή