Νέες μετοχές εκδίδει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Νέες μετοχές εκδίδει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκδοση μετοχών για τη χρηματοδότηση της τελευταίας εξαγοράς του προχωρεί το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). Συγκεκριμένα, θα αποκομίσει από τους μετόχους του 938 εκατ. στερλίνες (1,55 δισ. δολάρια), ώστε να καλύψει το κόστος των 1,6 δισ. στερλινών για την απόκτηση του οίκου Frank Russel Company. Ο τελευταίος καταρτίζει χρηματιστηριακούς δείκτες και αναλαμβάνει τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. H κάθε νέα μετοχή του LSE θα αποτιμάται στις 12,95 λίρες εν συγκρίσει με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης στις 20,05 λίρες. Υπό το πρίσμα αυτό, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποτιμάται συνολικά στα 5,46 δισ. στερλίνες. Οταν έγινε γνωστή η εξαγορά χθες το πρωί στο Λονδίνο, η τιμή της μετοχής του LSE εξασθένησε 1% στις 19,86 στερλίνες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η απόκτηση της Frank Russell Company συνιστά τη μεγαλύτερη εξαγορά του LSE, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να θέσει υπό τον έλεγχό του τον δείκτη των αμερικανικών επιχειρήσεων μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000. Συν τοις άλλοις, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα αναδειχθεί στον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη διεθνώς στην αγορά των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ETF. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του LSE, Ξαβιέ Ρολέτ, διευκρίνισε πως η νέα επιχειρηματική του κίνηση θα συμβάλει, ώστε να ενισχυθεί το διεθνές αποτύπωμα του Χρηματιστηρίου ειδικά στο αμερικανικό έδαφος. «Πρόκειται για μία μείζονος σημασίας στρατηγική κίνηση, η οποία θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας σε ένα από τα δυνατά μας πεδία, την πνευματική ιδιοκτησία, και θα μας προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης», υπογράμμισε ο επικεφαλής του LSE. Στις 10 Σεπτεμβρίου οι μέτοχοί του θα πρέπει στη γενική συνέλευση να εγκρίνουν την εξαγορά. «Παρατηρείται μια αναζωογόνηση στις αρχικές δημόσιες εγγραφές για δημόσια διάθεση μετοχών, καθώς αυξάνονται και οι εταιρείες που τις κάνουν, αλλά και το ποσόν που συγκεντρώνεται», τόνισε, εν κατακλείδι, ο κ. Ρολέτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή