Μέρκελ: Στήριξη στον ντε Γκίντος για το Eurogroup

Μέρκελ: Στήριξη στον ντε Γκίντος για το Eurogroup

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

«Θα υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Λουίς ντε Γκίντος», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι από τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα.

Μια έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο μεταξύ το Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ένα γαλλικό εσωτερικό ζήτημα».

«Δεν θα λάβετε από εμένα ένα σχόλιο για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης. Είναι ένα γαλλικό εσωτερικό ζήτημα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Πιστεύω ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία παραχωρεί αυτή τη στιγμή συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία, θα κάνει το ίδιο», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή