Στην κυπριακή Βουλή το σχέδιο για κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας

Στην κυπριακή Βουλή το σχέδιο για κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της νομοθεσίας για τις κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας και την απέστειλε στη Βουλή για συζήτηση σε έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει τις επαφές του με άμεσα ενδιαφερόμενους παράγοντες, με σκοπό να γίνουν τροποποιήσεις αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται.

Χθες είχε συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των εμπορικών τραπεζών στην Κύπρο, με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Δανειοληπτών.

Μετά τη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών εξήγγειλε έκτακτη συνεδρία του εντός της ημέρας, αναφέροντας ότι ο σύνδεσμος θα ανακοινώσει μέτρα προς όφελος των δανειοληπτών, τα οποία συνδέονται με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε εκποιήσεις σπιτιών ευάλωτων ομάδων.

Επίσης, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, δήλωσε ότι προτεραιότητα της τράπεζας είναι η αναδιάρθρωση όλων των βιώσιμων δανείων και διαβεβαίωσε πως η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποιήσεις μόνον αφού εξαντληθούν όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή