Παραίτηση Αυστριακού υπουργού Οικονομικών

Παραίτηση Αυστριακού υπουργού Οικονομικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπιντελέγκερ, λόγω διαφωνιών του με τη φορολογική πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού. «Καλώ την Αυστρία να διαχειριστεί τα οικονομικά της όπως το Βερολίνο, όχι όπως η Αθήνα», είπε, αναφερόμενος στη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας. Είχε προηγηθεί η έντονη κριτική στο πρόσωπό του από το κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα.

Επιλέγοντας την κομματική συνοχή, αποχώρησε. Κατά τους διαφωνούντες, ο κ. Σπιντελέγκερ και οι Σοσιαλδημοκράτες της κυβέρνησης απέτυχαν στο να προωθήσουν προτάσεις για τη μείωση των φόρων και την αναθέρμανση της οικονομίας. Η αποχώρησή του μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν, δεδομένου ότι από όταν ανέλαβε καθήκοντα, τον Δεκέμβριο του 2013, διάφορα κομματικά στελέχη ζητούσαν να παραιτηθεί. Ο Μίχαελ Σπιντελέγκερ δεν συμφωνούσε με τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας στην Αυστρία, τον αποκαλούμενο φόρο των εκατομμυριούχων. Αφορά εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή «σταγόνα στον ωκεανό», όπως διατεινόταν.

Τέλος, είχε επιμείνει στην αναβολή της μείωσης της φορολογίας εισοδήματος, την οποία ο ίδιος υποσχέθηκε πριν από τις τελευταίες εκλογές πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή