Σόιμπλε: «Υπερβολική ερμηνεία» των δηλώσεων Ντράγκι

Σόιμπλε: «Υπερβολική ερμηνεία» των δηλώσεων Ντράγκι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι έγινε «υπερβολική ερμηνεία» των δηλώσεων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πως η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης.

Τα σχόλια αυτά, τα οποία έγιναν την περασμένη Παρασκευή, θεωρήθηκε ευρέως πως σηματοδοτούν μια αλλαγή της έμφασης από τη λιτότητα, προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημοσιονομικών κινήτρων.

«Ξέρω πολύ καλά τον Μάριο Ντράγκι, πιστεύω ότι υπερερμηνεύθηκε», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πασάουερ Νόιε Πρέσε», προσθέτοντας ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος από τα σχόλια που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Αρνό Μοντεμπούρ, περί μιας «εμμονής» της Γερμανίας με τη λιτότητα, πρόσθεσε όμως πως αυτή είναι μια εσωτερική συζήτηση στη Γαλλία και υπήρξαν συνέπειες. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπαυσε τον Μοντεμπούρ από την κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή