ΕΥ: Ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης των Ταχέως Αναπτυσσόμενων Αγορών το 2015

ΕΥ: Ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης των Ταχέως Αναπτυσσόμενων Αγορών το 2015

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης των Ταχέως Αναπτυσσόμενων Αγορών (ΤΑΑ) που ξεπερνά το 4,5% αναμένεται για το 2015 σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση Rapid-Growth Markets Forecast (RGMF) της ΕΥ.

Η έκθεση της EY καλύπτει 25 αγορές των οποίων η συμμετοχή στην παγκόσμια οικονομία, την παγκόσμια επιρροή και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν στις μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνεται διαρκώς.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έκθεσης της EY, οι ΤΑΑ έχουν σχετικά ανακάμψει από την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και στις αρχές του 2014 και χάρη στον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό, τις υψηλές επενδύσεις και την ταχεία υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται μεσοπρόθεσμα με ταχείς ρυθμούς.

Οι πολιτικές αναταραχές που υφίστανται ορισμένες οικονομίες, όπως η Ουκρανία, επιδρούν αρνητικά στις προοπτικές ανάπτυξης για την αναδυόμενη Ευρώπη. Επιπλέον, η αστάθεια στο Ιράκ προκαλεί γεωπολιτικούς κινδύνους και ασκεί πίεση στις τιμές του πετρελαίου. Από την άλλη πλευρά, σε οικονομίες όπως η Ινδία και η Ινδονησία, όπου έχουν έρθει πρόσφατα στην εξουσία νέοι πολιτικοί ηγέτες με ισχυρές κυβερνητικές προοπτικές, θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την έκθεση, το οικονομικό προϊόν των 150 μεγαλύτερων πόλεων της Κίνας θα τριπλασιαστεί από 8 τρισ. δολάρια σήμερα, σε 25 τρισ. δολάρια μέχρι το 2030.

Επίσης, εκτιμάται ότι μέχρι το 2030, στην Κίνα, την Ινδονησία, τη Νιγηρία και την Γκάνα πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού θα ζει σε πόλεις, με τον πληθυσμό του Λάγκος να έχει αυξηθεί κατά 13 εκατομμύρια.

Μέχρι τότε, το 40% των 50 μεγαλύτερων πόλεων στον κόσμο (με βάση το ΑΕΠ σε συγκρίσιμες τιμές) θα βρίσκονται στην Κίνα. Εκτός της Κίνας, η Τζακάρτα, η Κωνσταντινούπολη και το Σάο Πάολο θα περιλαμβάνονται μεταξύ των 20 κορυφαίων πόλεων στον κόσμο με βάση το οικονομικό προϊόν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή