ΔΝΤ: Η Ουκρανία έχει συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος δανεισμού

ΔΝΤ: Η Ουκρανία έχει συμμορφωθεί με τους όρους του προγράμματος δανεισμού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές αρχές έχουν συμμορφωθεί μέχρι τώρα με όλους τους όρους που είχαν συμφωνηθεί για τη σύναψη του δανείου των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του διεθνούς ιδρύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ουκρανία αναμένεται να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της βάσει προγράμματος.

Η Ουκρανία έλαβε μια πρώτη δόση ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο από το διετές πακέτο βοήθειας που σύναψε με το ΔΝΤ με στόχο να αποκατασταθούν τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της χώρας και να υποστηριχθεί ο προϋπολογισμός της.

«Οι αρχές έχουν δεσμευθεί να λάβουν μια σειρά μέτρων πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (του προγράμματος), και τα μέτρα αυτά έχουν πλέον εφαρμοστεί», σημείωσε ο Τζέρι Ράις.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στο Κίεβο, η οποία αναμένεται να φτάνει το 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή