Ολάντ: Απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία ο αποπληθωρισμός

Ολάντ: Απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία ο αποπληθωρισμός

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν σήμερα, στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι, ότι ο αποπληθωρισμός και η αδύναμη ανάπτυξη απειλούν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ντράγκι και ο Ολάντ συμμερίζονται "την ίσια ανησυχία όσον αφορά την ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό" στην Ευρώπη και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να συνεργαστούν ώστε να αυξηθεί η ζήτηση, ανέφερε ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου. Σύμφωνα με την  ίδια πηγή ο Ντράγκι "εκτιμά βαθύτατα" τις προσπάθειες που καταβάλλει η Γαλλία προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο Ολάντ φέρεται να δήλωσε στον Ντράγκι ότι η Γαλλία —η οποία έχει ήδη λάβει δύο αναβολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από τον στόχο του 3% που θέτουν οι Βρυξέλλες— θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της μείωσης του ελλείμματος.

 "Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν και η Γαλλία θα τους τηρήσει", τόνισε ο σύμβουλος του προέδρου. Η συνάντηση αυτή έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Πέμπτη, με φόντο τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό που τον Αύγουστο έπεσε στο 0,3% στην ευρωζώνη, κάτι που ανησυχεί τόσο τους πολιτικούς ηγέτες όσο και τους οικονομολόγους. Οι περισσότερο πάντως δεν αναμένουν να ληφθούν κάποιες καινούριες αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή