Σε χαμηλά 12μήνου το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε χαμηλά 12μήνου το ευρώ έναντι δολαρίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα περισσότερα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και κατά τη διάρκεια των συναλλαγών η μεταβολή δεν υπήρξε αξιοσημείωτη. Το κλίμα διαμορφώθηκε από το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία εκ μέρους της Ε.Ε., αλλά και τις προσδοκίες από την επικείμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας και της Πορτογαλίας υποχώρησαν μετά τα στοιχεία για κάμψη του ΡΜΙ στην Ευρωζώνη. Το ευρώ προς το δολάριο εξασθένησε στο ναδίρ 12μήνου έως τα 1,3119 δολάρια λόγω ενδείξεων υποτονικής ανάπτυξης. Στο Λονδίνο χθες το πετρέλαιο τύπου Brent εξακολούθησε την πτώση του κατά 63 σεντς στα 102,56 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ στα υψηλότερα του έτους.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 342,86 μονάδες, ενώ τον Αύγουστο ανήλθε συνολικά στο 1,8%. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως οι αγορές τηρούν στάση αναμονής για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 10 έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Στο Λονδίνο ο FTSΕ 100 και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισαν με κέρδη κάτω του 0,1% και ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση κάτω του 0,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή