Κομισιόν: Συνομιλίες με Ρωσία για την τιμή του φ. αερίου προς Ουκρανία

Κομισιόν: Συνομιλίες με Ρωσία για την τιμή του φ. αερίου προς Ουκρανία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διεξαγάγει συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων μεθαύριο Πέμπτη για να προσπαθήσει να επιλύσει τη διένεξη όσον αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου που διατίθεται στην Ουκρανία από τη Ρωσία, δήλωσε ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θα κάνουμε πρώτα μια τεχνική συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων των υπηρεσιών μου και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 4η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο Έτινγκερ σε μια ανακοίνωσή του.

Οι συνομιλίες αυτές ανακοινώνονται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Έτινγκερ με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ την περασμένη εβδομάδα και ο στόχος τους είναι να αναλυθούν περαιτέρω οι αριθμοί που εγγυώνται την ασφάλεια των προμηθειών ενόψει του χειμώνα. Ο Έτινγκερ διευκρίνισε ότι θα συναντηθεί κατόπιν με τον υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, την 8η Σεπτεμβρίου.

Μετά και από αυτή τη συνάντηση η Ουκρανία, η Ρωσία και η Κομισιόν αναμένεται να συμφωνήσουν για την ημερομηνία και την τοποθεσία του επόμενου γύρου των τριμερών διαπραγματεύσεων, ο οποίος πιθανόν θα διεξαχθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή