Σε χαμηλά έτους παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σε χαμηλά έτους παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προοπτική εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία δημιούργησε κλίμα ανακούφισης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή έπειτα από την ανακοίνωση στοιχείων που επιβεβαιώνουν επιδείνωση των αντιπληθωριστικών τάσεων και των οικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη. Ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά 0,7%, ενώ το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος συνέχισε να κινείται στα χαμηλά έτους, υποχωρώντας έως τα 1,3311 δολάρια.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύονταν κατά 0,18% και 0,06% λίγο πριν από το κλείσιμο. Προηγουμένως, οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας παρουσίασαν απώλειες, με εκείνη της Apple να υποχωρεί κατά 3,1% λόγω της παρουσίασης των νέων smartphones από την ανταγωνίστρια Samsung Electronics. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ αναρριχήθηκε από τα χαμηλά 16μήνου κατά 1,7%, στα 102,01 δολάρια το βαρέλι. Παρομοίως, η τιμή του αργού έφθασε τα 94,43 δολάρια το βαρέλι. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο γαλλικός Cac-40 ενισχύθηκαν κατά 1,26% και 0,99%, αντίστοιχα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 παρουσίασε άνοδο 0,65%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή