Πάρτι στην Ευρώπη με εκτόξευση του τζίρου

Πάρτι στην Ευρώπη με εκτόξευση του τζίρου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο όπου είχαν βρεθεί τον Ιανουάριο του 2008 έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 1.399,43 μονάδες, ενώ το ιστορικό του ρεκόρ είναι οι 1.400,99 μονάδες. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 8% από τα μέσα Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτιζαν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε κάποιου είδους ποσοτική χαλάρωση.

Ο όγκος των συναλλαγών χθες ήταν σχεδόν κατά 40% υψηλότερος από τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων τριών μηνών. Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν χθες με άνοδο πάνω από 1%, με εξαίρεση τον FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,06% εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της μετοχής της BP κατά 5,7% μετά την απόφαση Αμερικανού δικαστή που έκρινε ότι η εταιρεία επέδειξε βαριά αμέλεια που προκάλεσε τη μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010. Ο DAX έκλεισε χθες με άνοδο 1,02%, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,65%, στο Μιλάνο o FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 2,82% και το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με άνοδο 1,96%. Λίγο πριν από το κλείσιμο Dow Jones και S&P 500 έχαναν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, υποχωρώντας κατά 0,15% και 0,26%, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή