Oι πρωταγωνιστές

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΡΕΓΚ ΜΕΝΤΚΡΑΦΤ

Σήμα κινδύνου για τις επιθέσεις από χάκερ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο IOSCO, ο μεγαλύτερος θεσμικός φορέας ασφάλειας συναλλαγών στον κόσμο, προειδοποιώντας ότι η επόμενη κρίση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές θα προέλθει από επίθεση χάκερ. Τα σχετικά αναφέρουν οι Financial Times. Υπό το πρίσμα αυτό, ο επικεφαλής της ΙΟSCO, Γκρεγκ Μέντκραφτ, απευθύνει έκκληση στις Αρχές να λάβουν τα μέτρα τους εγκαίρως, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και συντονισμένα τέτοια κρούσματα. Κατά τον κ. Μέντκραφτ, η επόμενη κρίση θα ξεκινήσει από τον κυβερνοχώρο με μια σειρά επιθέσεων σε μεγάλους παίκτες του χρηματοπιστωτικού χώρου και μετά σειρά θα έχουν οι αγορές. «Μέσα από τις συζητήσεις μας με επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων, είναι σαφές πως δεν υπάρχει ενιαία προσέγγιση στο φλέγον ζήτημα», υπογραμμίζει ο κ.Μέντκραφτ. Μια πρόσφατη μεγάλη επίθεση από τον κυβερνοχώρο κατευθύνθηκε στον αμερικανικό κολοσσό λιανεμπορίου της Target, η οποία διατηρούσε δεδομένα πιστωτικών καρτών 40 εκατ. πελατών της. Σύμφωνα με τoν κ. Μέντκραφτ, οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι επιδιώκουν έως το 2015 να συγκροτήσουν μία «εργαλειοθήκη», με την οποία να αξιολογούν εάν οι επιχειρήσεις είναι επαρκώς ισχυρές.

A.P., Reuters

ΚΡΙΣ ΜΠΙΑΡΝΤ

Προωθεί ένα «έξυπνο» κινητό με μόλις 25 ευρώ

Νέο κινητό και μάλιστα «έξυπνο» προωθεί η Mozilla στην τιμή μόλις των 25 ευρώ. Oπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κρις Μπίαρντ, πρόκειται για συσκευή η οποία επί του παρόντος θα κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνο στην ινδική αγορά. Η Mozilla είναι εταιρεία προϊόντων λογισμικού και διατηρεί και τη γνωστή μηχανή αναζήτησης Firefox. Το «έξυπνο» τηλέφωνό της έχει την επωνυμία Intex Cloud FX. Θα είναι δυνατή η απόκτησή του μέσω του διαδικτυακού καταστήματος Snapdeal. Κατά το BBC και τους διεθνείς αναλυτές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, που επικαλείται, η ινδική αγορά είναι και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αναφορικά με τη διείσδυση και την πώληση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Σε ανακοίνωσή του ο Κρις Μπίαρντ διευκρίνισε τα εξής: «Με την κυκλοφορία του Intex Cloud FX έχουμε σκοπό να παρακινήσουμε τους καταναλωτές να αποκτήσουν ένα “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο, δαπανώντας τα αντίστοιχα χρήματα που θα διέθεταν για μια συμβατική συσκευή κινητού». Το νέο «έξυπνο» κινητό αναμένεται στο άμεσο μέλλον να εισέλθει και στις δυτικές αγορές, όπου και θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τα ακριβότερα των Samsung, Apple και των άλλων κατασκευαστριών.

Bloomberg

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Και στην αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Αιφνιδιάζοντας την αγορά, o ηλεκτρoνικός κολοσσός λιανεμπορίου Amazon του Τζεφ Μπέζος εξαγόρασε την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών Twitch έναντι 970 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν ήταν ο ιστότοπος μοιράσματος μουσικής και βίντεο ΥοuTube (ιδιοκτησίας Google), το οποίο εφέρετο να βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει την Twitch των 55 εκατομμυρίων χρηστών αντί ανάλογου ποσού. «Η Twitch προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τα βιντεοπαιχνίδια άλλων και εμείς ενδιαφερόμαστε να μάθουμε από αυτούς και να τους βοηθήσουμε να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα για να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες», επισημαίνει ο Τζεφ Μπέζος. «Το να μεταδίδεις και να παρακολουθείς βιντεοπαιχνίδια αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και η Twitch έχει οικοδομήσει μία πλατφόρμα για να φέρνει κοντά δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθούν δισεκατομμύρια λεπτά βιντεοπαιχνιδιών κάθε μήνα». Κατά τους αναλυτές, η Αmazon με την τελευταία εξαγορά εξασφαλίζει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστριών YouTube και Netflix. Η απόκτηση της Twitch, η οποία διεκπεραιώθηκε με ρευστό και μόνο, αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως σήμερα εξαγορά της Amazon.

Reuters, A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή