Moody’s: «Αρνητική» η προοπτική των κρατικών τίτλων της Βραζιλίας

Moody’s: «Αρνητική» η προοπτική των κρατικών τίτλων της Βραζιλίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service υποβάθμισε σήμερα την προοπτική των κρατικών τίτλων της Βραζιλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενος το γεγονός ότι η παρατεταμένη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας αυτής και η επιδείνωση των δεικτών που αφορούν το χρέος τους αντανακλούν έναν κίνδυνο μείωσης της αξιοπιστίας της.

Ο Moody's «αναμένει ότι η οικονομία της Βραζιλίας θα συνεχίσει να καταγράφει χαμηλή ανάπτυξη και υπολογίζει ότι η αύξηση του ΑΕΠ της πιθανόν θα συνεχίσει να υπολείπεται του 3% που θα μπορούσε να φθάσει», ανέφερε ο οίκος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ωστόσο ο οίκος διατηρεί την αξιολόγησή του για το κρατικό αξιόχρεο της Βραζιλίας στη βαθμίδα Baa2 επικαλούμενος την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η χώρα στα εξωτερικά χρηματοοικονομικά σοκ.

Η μείωση της προοπτικής του αξιόχρεου ενός κράτους γενικά αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση υποβάθμισής του εντός μερικών μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή