Πτώση για τρίτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

Πτώση για τρίτη κατά σειρά ημέρα στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανησυχίες περί επικείμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων επέστρεψαν στις αγορές, «γυρνώντας» στο κόκκινο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για τρίτη συνεχή ημέρα. Η εξασθένηση του δολαρίου έπληξε εμπορεύματα που τιμολογούνται σε δολάρια, με σημαντικότερο το πετρέλαιο, αλλά και τις μετοχές εταιρειών του κλάδου των εμπορευμάτων. Μελέτη οικονομολόγων της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που δημοσιεύτηκε αργά τη Δευτέρα, έδειξε ότι τα μέλη της Fed περιμένουν ότι η καμπύλη των επιτοκίων δανεισμού θ’ ανέβει ταχύτερα απ’ ό,τι περιμένουν οι επενδυτές, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,2916, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,4% και έκλεισε στις 1.385,51 μονάδες. Πτωτικά έκλεισαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX να υποχωρεί κατά 0,49%, τον FTSE 100 να χάνει το 0,08% της αξίας του, τον CAC 40 να κλείνει κατά 0,50% χαμηλότερα και τον IBEX 35 να πέφτει κατά 1,36%. Πτωτικά κινούνταν οι βασικοί δείκτες και στη Wall Street, με τον DJIA να υποχωρεί κατά 0,41% και τον S&P 500 κατά 0,42%. Η τιμή του χρυσού υποχωρούσε κατά 0,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή