Συνεχίζεται η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Συνεχίζεται η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση υποχώρησαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τους επενδυτές φαίνεται πως εξακολουθεί να απασχολεί η προοπτική απόσχισης της Σκωτίας από τη Βρετανία, αλλά και αυτή μιας αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου που οδήγησε τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων σε άνοδο στο 2,54%. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με υποχώρηση 0,02%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με απώλειες 0,11% και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης με υποχώρηση 0,13%. Με υποχώρηση 0,04% έκλεισαν επίσης οι δείκτης CAC 40 της Γαλλίας και FTSE MIB του Μιλάνου.

Πτωτικά συνέχισε, άλλωστε, να κινείται η τιμή του πετρελαίου Brent, καθώς αυξάνεται η παραγωγή στις ΗΠΑ, ενώ ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση. Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας, η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1986 και το ποσοστό κάλυψης των εγχωρίων αναγκών των ΗΠΑ αναμένεται να περιορισθεί από το 50% που ήταν το 2010 στο 20% το 2015. Το Brent υποχώρησε χθες κάποια στιγμή στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών, όταν πλησίασε τα 98 δολάρια το βαρέλι, για να ανακάμψει αργότερα σε επίπεδα γύρω στα 98,5 δολάρια. Πτωτικά εκινείτο, άλλωστε, και το αργό ΗΠΑ, στα 91,55 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή