Σε χαμηλά διετίας η τιμή του πετρελαίου

Σε χαμηλά διετίας η τιμή του πετρελαίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλά διετίας βρέθηκε χθες η τιμή του πετρελαίου Brent έχοντας υποχωρήσει επί έξι συναπτές συνεδριάσεις, καθώς αυξάνεται παγκοσμίως η προσφορά, ενώ οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για μείωση της ζήτησης έχουν υπερκαλύψει την ανησυχία για την ένταση στη Μέση Ανατολής και τη συνεπακόλουθη μείωση της παραγωγής. Ετσι το Brent κυμαινόταν το βράδυ σε επίπεδα γύρω στα 97,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 96,72 δολάρια καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012. Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν στα χαμηλά εβδομάδας καθώς είχε προηγηθεί η είδηση πως αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Η απαισιοδοξία για την ανάπτυξη στην Κίνα οδήγησε σε υποχώρηση τις σημαντικότερες βρετανικές μετοχές, αλλά κινήθηκαν ανοδικά οι μετοχές εταιρειών με έκθεση στη Σκωτία μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στο «όχι» στην απόσχιση από τη Βρετανία. Ετσι με απώλειες 0,45% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και με υποχώρηση 0,22% και 0,23% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες CAC 40 και FTSE MIB του Μιλάνου. Με οριακή υποχώρηση 0,09% έκλεισε, άλλωστε, και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή