Kέρδη στην Ευρώπη μετά εννέα συνεδριάσεις

Kέρδη στην Ευρώπη μετά εννέα συνεδριάσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδική ήταν η χθεσινή ημέρα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πρώτη φορά μετά εννέα διαδοχικές συνεδριάσεις. Το κλίμα στις αγορές διαμόρφωσε το αίσθημα αισιοδοξίας ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από το δημοψήφισμα της Σκωτίας. Το δολάριο εκτινάχθηκε στα υψηλότερα 14μήνου έναντι των δέκα ισχυρότερων νομισμάτων, βάσει του δείκτη Bloomberg Dollar Spot Index. Το αργό Ν. Υόρκης εξασθένησε χθες λόγω της αύξησης των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ και υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων. Ο χρυσός υποχώρησε και αυτός μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων κατά 10 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,5% στις 344,39 μονάδες. Η τιμή της μετοχής της Air France-KLM ανήλθε 3,6% μετά την έκκληση του Γάλλου πρωθυπουργού στους πιλότους της να διακόψουν την απεργία τους. Από τα 18 μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης στα 17 οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη, ενώ το Λονδίνο με απώλειες. Ο FTSE 100 υποχώρησε 0,2%, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με +0,5% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,3%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή