Αγοράζοντας πολυτελή αγαθά με… Bitcoin

Αγοράζοντας πολυτελή αγαθά με… Bitcoin

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aν έχετε αποταμιεύσει Bitcoin, τώρα έχετε την ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Υπό το πνεύμα αυτό μπορείτε να αποκτήσετε ένα εξωτικό νησί στη Μικρονησία (στον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά των Φιλιππίνων), ένα χρυσωρυχείο στον Καναδά ή, εάν δεν σας ενδιαφέρουν όλα αυτά, ένα εισιτήριο για την επίδειξη μόδας της Victoria Secret στο Λονδίνο. Οι παραπάνω επιλογές είναι διαθέσιμες, αρκεί να επισκεφθείτε τον ιστότοπο BitPremier, ο οποίος στοχεύει σε όσους διαθέτουν το ψηφιακό νόμισμα.

Η αξία μίας μονάδας Bitcoin είχε εκτιναχθεί σε συσχετισμό με το δολάριο, φτάνοντας στα 1.137 δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου 2013, ενώ στις αρχές της χρονιάς ήταν μόλις 12 δολάρια. Μετά τις εισαγγελικές έρευνες στις ΗΠΑ για εγκληματικές διαδικασίες, που συνδέονται με το ψηφιακό νόμισμα και τη σύλληψη υπόπτων, η τιμή του Βitcoin κατρακύλησε. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε διάφορα σημεία του πλανήτη, οι οποίοι διακρατούν μεγάλες ποσότητες σε ψηφιακό νόμισμα και δεν έχουν παρά ελάχιστους τρόπους να τα ξοδέψουν.

Ο 41χρονος Αλαν Σίλμπερτ, του οποίου η βασική δουλειά είναι αντιπρόεδρος στον κλάδο δανείων σε βιοτεχνολογικές εταιρείες στην General Electric Capital, επινόησε την BitPremier. Ο αδελφός του Μπάρι, πρόεδρος του χρηματιστηριακού οίκου SecondMarket, τον παρότρυνε να αρχίσει να αγοράζει Bitcoin πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν μία μονάδα του ψηφιακού νομίσματος είχε αξία ίση με περίπου 22 δολάρια. Αμφότεροι συνειδητοποίησαν πως δεν υπήρχε τίποτε στο σύμπαν του Bitcoin σχετικό με είδη πολυτελείας και παροχή υπηρεσιών. Με το σκεπτικό αυτό ίδρυσαν την BitPremier πέρυσι τον Μάιο. «Τότε, με τα Βitcoin μπορούσες να αγοράσεις μόνον μακό μπλουζάκια, κάλτσες αλπακά και κούπες για τον καφέ σου», επισημαίνει ο Αλαν Σίλμπερτ. «Υπήρχε λοιπόν ένα μεγάλο κενό στην αγορά, το οποίο μπορούσαμε να καλύψουμε». Η BitPremier πράγματι βοήθησε τον χρηματιστηριακό οίκο του Μπάρι να διεκπεραιώσει μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές που έχουν διεκπεραιωθεί ποτέ σε Bitcoin. Φέτος τον Φεβρουάριο πουλήθηκε μία έπαυλη με πισίνα στο Μπαλί αξίας 650.000 δολαρίων, δηλαδή 950 Bitcoin.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή