Siemens: Εξαγορά της αμερικανικής Dresser-Rand, έναντι 7,6 δισ. δολ.

Siemens: Εξαγορά της αμερικανικής Dresser-Rand, έναντι 7,6 δισ. δολ.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser – Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων.

Η Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser – Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser – Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική. «Ως εταιρεία υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγοράς ενεργειακών υποδομών, η Dresser – Rand ταιριάζει τέλεια στο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιας κλάση πάροχο για τις αναπτυσσόμενες αγορές πετρελαίου και αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τζόε Κέζερ.

Η Siemens επιθυμούσε από πολύ καιρό την εξαγορά της Dresser – Rand, σε μία περίοδο που η σχιστολιθική έκρηξη στη Βόρεια Αμερική οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για ενεργειακό εξοπλισμό. Δεν προχώρησε, ωστόσο, στο παρελθόν σε κάποια επίσημη προσφορά, λόγω της πολύ υψηλής αποτίμησης της αμερικανικής εταιρείας.

Η χρηματιστηριακή αξία της Dresser – Rand αντιστοιχεί σε 24,6 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη της για το επόμενο 12μηνο, που είναι κατά 60% υψηλότερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στον κλάδο του εξοπλισμού για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου και των σχετικών υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Dresser – Rand έως το καλοκαίρι του 2015, ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στην κοινοπρακτική εταιρεία παραγωγής οικιακών συσκευών στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η Siemens απέτρεψε μια ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Dresser – Rand από την ελβετική εταιρεία Sulzer, η οποία πρότεινε τη συγχώνευση όλων των μετοχών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, μπορεί να καραδοκούν άλλες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς της Dresser – Rand. Η αμερικανική εταιρεία General Electric εξετάζει αν θα κάνει πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Παρασκευή, που επικαλείτο πηγές με γνώση του θέματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή