Οχι άλλα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Κίνα

Οχι άλλα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Κίνα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία αλλαγή δεν θα πραγματοποιηθεί στη δημοσιονομική πολιτική της Κίνας παρά τις τελευταίες ενδείξεις για χαλάρωση των οικονομικών επιδόσεων στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Λου Τζιγουέι, από την Αυστραλία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20, ο κ. Λου ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται μόνον από δημόσιες δαπάνες για την αύξηση των επενδύσεων στις υποδομές. Οικονομικοί αναλυτές προχώρησαν σε μια προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στην Κίνα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν πως η παραγωγή στον μεταποιητικό κλάδο παρουσίασε τον χαμηλότερο ρυθμό της τελευταίας εξαετίας.

Τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση της τελευταίας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αφενός τόνωσαν την ανάπτυξη, αφετέρου οδήγησαν σε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, μόλυνση του περιβάλλοντος και αύξηση του χρέους των τοπικών κυβερνήσεων, δήλωσε ο κ. Λου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή