Πάνω από 4.200 λουκέτα σε ιταλικές επιχειρήσεις

Πάνω από 4.200 λουκέτα σε ιταλικές επιχειρήσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότερες ιταλικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κηρύξουν πτώχευση, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας οικονομικών αναλύσεων Cerved τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Μόνον κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 κήρυξαν πτώχευση 4.241 ιταλικές επιχειρήσεις, ένας αριθμός αυξημένος κατά 14,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Το πρώτο εξάμηνο συνολικά, οι πτωχεύσεις ιδιωτικών εταιριών ήταν 8.120 (+10,5%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό δεκατριών ετών.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ανεργία εξάλλου ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα στην Κάτω Ιταλία είναι κατά 30% μεγαλύτερος απ' ό,τι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Όπως υπογράμμισε ο Τζαναντρέα Ντε Μπερνάρντις, ο διευθύνων σύμβουλος της Cerved «η νέα αυτή φάση οικονομικής ύφεσης θέτει εκτός αγοράς και πολλές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν επιτυχώς την πρώτη φάση της κρίσης και που τώρα πληρώνουν τόσο τον ολοένα και αυξανόμενο περιορισμό στη χορήγηση πιστώσεων, όσο και την μακρά περίοδο στασιμότητας σε ό,τι αφορά την ζήτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή