Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας και γενικότερα της οικονομίας από πλευράς της ΕΚΤ επανέφεραν χθες σε θετικό πρόσημο τις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πτώση που είχαν σημειώσει την Τρίτη, όταν έγινε γνωστή η ραγδαία υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη. Αναλυτές όπως ο Γιάσπερ Λόλερ της CMC Markets συσχετίζουν ευθέως την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών με τη νέα υπόσχεση του Μάριο Ντράγκι πως η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει αναπτυξιακή, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν χθες την πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ifo στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου, που έκλεισε με άνοδο 1,67%, και ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας που έκλεισε με άνοδο 1,25%. Είχε προηγηθεί η είδηση ότι οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά μετά εννέα μήνες. Με άνοδο 0,7% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης και με άνοδο 0,45% ο FTSE 100 του Λονδίνου. Υποχώρηση σημείωσε η τιμή του χρυσού, που αργά το βράδυ κυμαινόταν στα 1.217,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ την Τρίτη είχε κλείσει στα 1,222 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή