Σε χαμηλό 4 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το κλίμα μεταξύ των επενδυτών διαμόρφωσαν δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι πλησίασε πλέον η ώρα για αύξηση των επιτοκίων. Αντιθέτως, η ΕΚΤ επιδιώκει περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe έκλεισε με -0,9% στις 341,44 μονάδες, στα χαμηλότερα 4 εβδομάδων. Δραστική πτώση στα χαμηλότερα οκτώ εβδομάδων εμφάνιζαν πριν από το κλείσιμο οι δείκτες στη Νέα Υόρκη λόγω της πτώσης της μετοχής της Apple με αφορμή προβλήματα στα iPhone και των ανησυχιών για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ξένων από τη Μόσχα. Η τιμή του χρυσού με πτώση άνω του 1/3 την τελευταία τριετία προσεγγίζει το σημείο όπου ο εξορυκτικός κλάδος είτε θα κλείσει ορυχεία είτε θα δει ολοένα και περισσότερους παραγωγούς να μειώνουν την παραγωγή.

Χθες η τιμή του χρυσού στη Ν. Υόρκη δεν είχε σημαντική μεταβολή, αν και ανήλθε από τα χαμηλότερα οκταμήνου (1.206,60 δολάρια η ουγγιά) στα 1.219,40 δολάρια η ουγγιά. Το αργό Ν. Υόρκης ανήλθε στα υψηλότερα εβδομάδας, των 93,54 δολαρίων το βαρέλι, λόγω μείωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Τέλος, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,99%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -1,3% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή