Μέρκελ: Πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι της συνεργασίας με τη Ρωσία

Μέρκελ: Πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι της συνεργασίας με τη Ρωσία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι επί του παρόντος υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν υπέρ του να συνεχιστεί η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει βασικές αρχές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την οποία παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι μεσομακροπρόθεσμα, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η αναθεώρηση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ότι αφορά την ενέργεια.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας στη Ρωσία και ότι η Γερμανία και η Φινλανδία είναι σύμφωνες προς αυτό.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε δε ότι δεν κρίνει πως υπάρχει το περιθώριο για τη χαλάρωση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή