Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές

Βουτιά στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πτώση σημείωσαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, με το Μιλάνο να κλείνει με τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων 19 μηνών, καθώς η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ διέψευσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για πλήρη ποσοτική χαλάρωση και απογοήτευσε τους επενδυτές, καθώς δεν έδωσε επαρκώς λεπτομερή ενημέρωση για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων και δεν προσδιόρισε το ύψος της αξίας των αγορών.

Ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με πτώση 3,92% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 15 μηνών σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κλείνοντας με απώλειες 2,4%. Με πτώση 3,12% και 2,81% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, οι αγορές της Μαδρίτης και του Παρισιού. Μικρότερη ήταν η υποχώρηση σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, με τους δείκτες FTSE 100 και XETRA DAX να κλείνουν με υποχώρηση 1,69% και 1,99% αντιστοίχως. Ανάμεσα στους κλάδους που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση ήταν εκείνος των τραπεζών, με τον σχετικό δείκτη της Ευρωζώνης SX7E να σημειώνει πτώση 4,1%, τη μεγαλύτερη ημερήσια των τελευταίων 15 μηνών. Ενδεικτικά, οι μετοχές των Societe Generale, Unicredit, Intesa Sanpaolo και Banco Popular έκλεισαν με πτώση από 4,8% έως 5,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή