Γαλλία: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το σενάριο η Ε.Ε. να ζητήσει αλλαγές στον προϋπολογισμού του 2015

Γαλλία: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το σενάριο η Ε.Ε. να ζητήσει αλλαγές στον προϋπολογισμού του 2015

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική προεδρία δεν εξετάζει την πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας για το 2015, ο οποίος προβλέπει μια απόκλιση από τον στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, είπαν σήμερα πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μια ευρωπαϊκή πηγή είχε επισημάνει την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Γαλλία κινδυνεύει να αναγκαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2015.

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου. Τα σχόλια λοιπόν είναι πρόωρα», εκτίμησε μια πηγή στο περιβάλλον του Ολάντ.

«Δεν εξετάζουμε καθόλου αυτό το σενάριο. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, το οποίο προβλέπει μια μικρή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,3% από 4,4% φέτος, σε 3,8% το 2016 και σε 2,8% το 2017 – κάτω από το καθορισμένο από την ΕΕ όριο του 3%.

Η Γαλλία είχε υποσχεθεί προηγουμένως στους εταίρους της στην ΕΕ πως θα κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι τον ερχόμενο χρόνο, μια προθεσμία που είχε ήδη παραταθεί από το 2013.

Από πέρυσι η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των κρατών της ευρωζώνης και μπορεί να ζητεί να γίνονται αλλαγές σε αυτούς, αν δεν συμφωνούν με τους στόχους που έχουν οριστεί για το έλλειμμα ή με τις οικονομικές συστάσεις που γίνονται στις χώρες την άνοιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή