Ανοδικά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές χάρη στις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών που ακολούθησαν την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου από τα χαμηλά πενταετίας. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με κέρδη 1,29% χάρη στην άνοδο από 1,7% έως 5% που σημείωσαν οι μετοχές των Tullow Oil, Royal Dutch Shell και BG Group.

Συνολικά ο δείκτης του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 2,7%, ενώ η βρετανική πετρελαϊκή ΒΡ σημείωσε κέρδη 4,7%. Σημειωτέον ότι εν μέρει χάρη στην προσδοκία ότι θα ληφθούν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έχει σημειώσει συνολική άνοδο άνω του 10% από τις 16 Οκτωβρίου, οπότε υποχώρησε στα χαμηλά έτους. Με κέρδη 0,72% έκλεισε, άλλωστε, χθες ο δέικτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και με 0,48% ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Μοναδική εξαίρεση ήταν χθες ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με απώλειες 0,3%. Συνεχίστηκε και χθες η ενίσχυση του δολαρίου ιδιαιτέρως έναντι του γιεν που εξακολούθησε να υποχωρεί εξαιτίας της υποβάθμισης της Ιαπωνίας από τη Moody’s. Αργά το βράδυ το δολάριο ισοδυναμούσε με 119,21 γιεν και το ευρώ με 147,69 γιεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή